Laskurit

Yksinkertaiset resurssi- ja suoritehintalaskurit

Alla on linkki kahteen erilaiseen, omalle tietokoneelle ladattavaan Excel-taulukkoon, joita voi käyttää apuna suunniteltaessa uusia palvelukokonaisuuksia tai hinnoiteltaessa jo olemassa olevia palvelutuotteita.

Suoritemäärä- ja kustannuslaskuri laskee mahdolliset suoritemäärät, kun käytettävissä olevien henkilöresurssien määrät syötetään laskuriin. Lisäksi laskuri laskee näiden suoritteiden yksikköhinnat ja toiminnan kokonaiskustannukset.

Työntekijä- ja kustannuslaskuri laskee puolestaan tarvittavan henkilömäärän tai henkilötyövuosimäärän, kun tavoiteltavat suoritemäärät syötetään. Myös tässä laskuri laskee ko. suoritteiden yksikköhinnat ja toiminnan kokonaiskustannukset.

Laskuria toteutettaessa on taustatietona käytetty vuoden 2007 keskimääräisiä kustannustasoja ja siten muodostuvia eri kustannusten välisiä suhteita. Esimerkiksi ”muut toiminnan kustannukset” on laskurissa arvioitu noin 10 % suuruisiksi verrattuna yksikön henkilöstömenoihin. Tämä vastaa selvitysten mukaan hyvin pitkän aikavälin keskimääräistä kustannustasoa.

Eri organisaatiot järjestävät toimintoja eri tavoin. Tämä saattaa aiheuttaa suuriakin eroja suoritemäärissä, toiminnoissa ja kustannuksissa. Sen vuoksi joitakin tietoja on mahdollista syöttää taulukkoon, vaikka taulukon kaavoja sisältävät solut ovat lukittuja.

Lukituksen purkamiseen tarvittavan salasanan saatte sähköpostilla osoitteista:

aulikki.viippola(at)keynet.fi tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Vesa Voutilainen
Ekonomi (KTM)
Taloushallinnon palvelukeskuksen johtaja
Jyväskylän kaupunki

Suoritemäärä- ja kustannuslaskuri

Työntekijä- ja kustannuslaskuri